sábado, 24 de noviembre de 2007

CONTRES DEL “FAKE”


Com es lògic, i ja varem advertir en el anterior article, no tot són virtuts i/o avantatges en la pràctica del “fake”.

Entrem doncs a destacar defectes o relatius inconvenients del mateix.

Com a principal contra, que es presenta de manera natural i directe en la nostra consciència, cal rellevar el fet de que quan es crea un “fake”, com ja varem veure, el que realment es fa es mentir, i com es lògic això crea un debat interior negatiu en el que t’obliga a plantejar l’ètica i la moral de allò que estàs realitzant.

En certa manera, podríem entendre-ho una mica com la pèrdua de la innocència.

Hem vist que un dels avantatges es la seva capacitat de remoure fonaments culturals establerts, però a la vegada això suposa un impacte cognitiu, en el sentit de que potser seria més senzill acceptar segons quines situacions, ja que potser posar-les en dubte només fa que generar polèmica i discussió.

Per entendre’ns, i com a pretext per rescatar un altre post passat, podríem il·lustrar la reflexió anterior amb “El cas Rosewell” o “La guerra dels móns”. Malgrat el interès que puguin generar ara, en el seu moment van causar una impressió bestial que a nivell pràctic (en quant a la societat en general), es traduïa en una pèrdua de temps, i fins i tot es podia interpretar com a broma de mal gust.

No hay comentarios: