sábado, 24 de noviembre de 2007

PSICOLOGIA DE L’ENGANY


Malgrat haver posat de manifest la relativa importància de allò que s’entén com a cert i inclús comprovar que les fronteres de la realitat, actualment, són fàcilment discutibles, es important no perdre la perspectiva i ser conscients que a afectes pràctics el “fake” es sinònim de engany, això es indiscutible.

Es per això que novament allunyant-nos del concepte principal del blog, en aquesta ocasió reflexionarem sobre una pràctica molt típica i pròpia de l’esser humà: enganyar al pròxim.

Sí analitzem l’engany com a part de la psicologia de l’esser observem que hi ha una infinitat d’interpretacions possibles.

A priori, i sense contrastar-ho amb cap tipus de informació estudiada acuradament (novament, almenys de moment) considero, parlant des de un judici de valor personal, que el que busca l’engany, sigui del tipus que sigui es tergiversar un argument per tal de fer-lo versàtil amb l’objectiu de beneficiar-se’n d’alguna manera o altre.

Es per això que buscant, hem trobat un article de vessant psicològica que parla d’aquesta pràctica i del motiu que impulsa a les persones a mentir.

[vincles] “el engaño” i “la necesidad del engaño”

Es evident que podriem dedicar tot un blog a parlar sobre la mentida i l’engany, però veia necessari fer-ne una breu ressenya per tal d’ampliar coneixements vinculats al “fake”.

No hay comentarios: